fbpx

Curatarea abatoarelor

CE PRESUPUNE PROCESUL DE CURATARE

Controlul elementelor provenite din mediul exterior este esential pentru a preveni contaminarea cu diversi agenti patogeni. In acest sens sunt stabilite reguli stricte privind miscarile personalului, vizitatorilor, utilajelor si ale altor materiale. Angajatii fermelor si abatoarelor, care intra in contact direct cu pasarile, nu au voie sa creasca pasari in propria ograda, fiindu-le totodata interzis sa aiba alt serviciu in domeniul avicol. 

Dupa concediu, carantina de 72 de ore este impusa personalului din ferme, contactul cu pasarile fiind interzis in aceste trei zile. 

 

IMPORTANTA IGIENIZARII

Curatarea abatoarelor are un rol economic deosebit de important. Ea ajuta in primul rand la scaderea cheltuielilor cu medicamente si vaccinuri, si in al doilea rand la cresterea calitatii produselor alimentare, deci la cresterea profitului. Din aceste motive, este extrem de important sa se realizeze o curatare a abatoarelor.

In ceea ce priveste materialele din mediul exterior, acestea trebuie dezinfectate inainte de a intra in contact cu pasarile. In acelasi timp, este recomandata spalarea si dezinfectia autovehiculelor la intrarea lor in ferma.

Acest website utilizeaza cookies pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata si o buna functionalitate.

Colectam informatii anonime, cum ar fi numarul de vizitatori pe site si cele mai populare pagini. Citeste mai mult!